Esperance - verloskundig centrum Arnhem e.o. | Burgemeester Matsersingel 200 6843 NZ Arnhem | 026-3614892 | info@esperance-arnhem.nl

Afspraken

Nadat u een voorlichtingsgesprek heeft gehad bij uw verloskundige of gynaecoloog kunt u een afspraak maken. U krijgt een aanvraagformulier van uw verwijzer mee. Ook als u niet onder behandeling bent van één van bovengenoemde praktijken kunt bij Espérance terecht, maar ook altijd pas na verwijzing door uw verloskundig hulpverlener. Indien er geen plaats is in uw of onze agenda om binnen de gewenste zwangerschapstermijn een afspraak te maken, verzoeken wij u contact op te nemen met uw verloskundige/gynaecoloog voor verder overleg.

Het maken van de afspraak bij voorkeur via de website

Op de website vindt u onder ‘Inschrijven’ een formulier vinden waarmee u zich kunt aanmelden. We verzoeken u uw gegevens in te vullen en het formulier te verzenden. De assistente zal binnen drie werkdagen per telefoon of per mail contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Telefonisch contact

Telefonisch kunt u ons bereiken van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur op telefoonnummer 026-3614892.
Het maken van een telefonische afspraak neemt enige tijd in beslag, het kan voorkomen dat de lijn bezet is als u belt. U kunt dan alsnog kiezen om via de website het formulier in te vullen en te versturen, de assistente belt u zo spoedig mogelijk terug.
De assistente zal een aantal gegevens aan u vragen. Naast uw persoons- en adresgegevens vraagt ze naar uw BSN (burgerservicenummer) en het inschrijfnummer van uw ziektekostenverzekeraar. Deze nummers staan op uw zorgverzekeringspas, daarom is het handig als u uw pas bij de hand heeft. Uw BSN vindt u ook op uw rijbewijs of paspoort.

Om het onderzoek in te plannen in de meest geschikte periode van uw zwangerschap zal de assistente vragen naar de datum van uw laatste menstruatie of naar de uitgerekende geboortedatum.

Toegang tot het gebouw

Espérance is gevestigd op de tweede verdieping van het Matserhuis,
adres: Burgemeester Matsersingel 200, 6843 NZ Arnhem.

Het Matserhuis is een kantoorgebouw waarin verschillende bedrijven gehuisvest zijn.
U kunt de parkeerplaats oprijden door net de Rotterdamsingel in te draaien en vervolgens meteen links de inrit van de parkeerplaats in te rijden. De hoofdingang is voorzien van een draaideur, met de lift of de trap gaat u naar de tweede verdieping. De wachtkamer van Espérance vindt u in de vleugel recht tegenover de liftdeuren, gelijk links van het trappenhuis. U kunt daar binnen plaatsnemen, ook al ziet u niet dat de echoscopiste of assistente aanwezig is. Meestal is de echoscopiste bezig met een onderzoek in de echokamer die aan het zicht is onttrokken.

De echoscopiste komt u voor het onderzoek ophalen. Neem gerust iets te drinken. Er zijn tijdschriften aanwezig en u kunt ook de DVD ‘Het wonder van nieuw leven’ bekijken.

Als de draaideur gesloten is, kunt u zich melden via de intercom boven de brievenbussen. De echoscopiste ontvangt uw melding en kan voor u op afstand de deur rechts naast de brievenbussen ontgrendelen waardoor u naar binnen kunt gaan. Via deze deur kunt u na afloop altijd weer naar buiten. 

Afspraaktijd

Voor alle onderzoeken is een bepaalde tijd uitgetrokken. Meestal is het onderzoek goed in de daarvoor bestemde tijd af te ronden. Aangezien de echoscopiste te maken heeft met een strak geplande agenda vragen wij u ervoor te zorgen op tijd aanwezig te zijn. Vraag uw verwijzer naar een routekaartje zodat u niet hoeft te zoeken. Houd rekening met verkeersdrukte.
Voor actuele informatie over bereikbaarheid met openbaar vervoer kunt u http://wwwservices.net/ov9292-route-planner/  raadplegen.

Als u niet op tijd aanwezig bent - ook al kunt u daar zelf niets aan doen - zal de echoscopiste met u overleggen of er nog voldoende tijd is om het onderzoek (gedeeltelijk) te verrichten. Indien de tijd hiervoor tekort is, wordt met u gekeken of een nieuwe/vervolg afspraak ingepland kan worden. Dit omdat we een kwalitatief goed onderzoek willen verrichten, en de wachttijd voor de zwangeren die na u een afspraak hebben niet willen laten oplopen.

Hoewel we proberen de afspraaktijden zoveel mogelijk aan te houden, kan het voorkomen dat u wat langer moet wachten. Het onderzoek kan meer tijd in beslag nemen doordat de beeldvorming bemoeilijkt wordt door de ligging of de bewegingen van het kindje. Dit geldt ook voor strakke buikspieren, een forsere bouw of een wat dikkere buikwand van de moeder. Afwijkende beelden kunnen eveneens de oorzaak zijn dat er meer tijd nodig is om het onderzoek goed uit te voeren. De echoscopiste zal haar uiterste best doen om het onderzoek in de daarvoor gereserveerde tijd uit te voeren, echter de kwaliteit van het onderzoek staat voorop. Wij vragen uw begrip hiervoor.